Szőlőbirtok és Pincészet

Bemutatkozás

Kedves Látogatónk!
 
  Szőlőbirtok és Pincészet   a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen organikusan műveli a maga  mára  2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, ez a garancia arra hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. Boutiqe-borászatunk filozófiája nem a jelenről szól, hanem erről az útról ami sohasem ér véget.

A déli fekvésű területeink mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A szőlőterületeinken ellenőrzött biogazdálkodásban dolgozunk. A borok mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér és a vörösboraink pedig fában is erjednek.

A természetesség jegyében kerülünk minden olyan beavatkozást ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerüljük a derítést, a fehérboraink is szűretlenek és a holdnaptár szerint palackozzuk őket.

A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt viszont a vörösborokra helyezzük, amivel csak a filoxéravész előtti balafonfelvidéki hagyományokat követjük. A fajtaválasztékunkban Magyarországon elsőként kísérletezünk az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesevel, amiből  Tabunello néven  készítünk bort.